Sociale media

Open the menu

Geestelijke gezondheid in Brussel: 4 videos over ons project voor mensen op de vlucht

In veel van onze medische projecten wereldwijd is geestelijke gezondheidszorg een essentieel onderdeel van de zorg die we bieden aan onze patiënten en de gemeenschappen waarin we werken. Een gesprek met onze psychologen en culturele mediatoren opent voor onze patiënten vaak de deur naar de verdere zorg die ze nodig hebben. Zo begeleiden we niet alleen slachtoffers van (seksueel) geweld of foltering, maar helpen we even goed hiv-patiënten - die door het stigma dat op hun status rust, geen medische hulp durven zoeken.

Psychologische hulp in geboorteland, op de vluchtroute en hier in België

Mensen op de vlucht vormen een aanzienlijk deel van onze patiënten in de geestelijke gezondheidszorg. Intern ontheemden, migranten, vluchtelingen en asielzoekers worden vaak geconfronteerd met meerdere trauma's. Velen hebben onwezenlijke ervaringen meegemaakt in hun geboorteland, op hun vluchtroute of in het land waar ze uiteindelijk zijn terechtgekomen. Daarom bieden onze teams ook psychologische zorg waar deze mensen zich bevinden: in de landen van herkomst, onderweg, maar ook hier in België.

Ons project in Brussel, in 4 video's

In Brussel bieden onze teams van psychologen, verpleegkundigen en culturele mediatoren al jaren geestelijke gezondheidszorg aan migranten, vluchtelingen en asielzoekers die in België verblijven. Nourit, Akku, Thomas en Michèle leggen je graag uit wat we precies doen.

Nourit: psychologe

Akku: cultureel mediator

Thomas: verpleegkundige

Michèle: gastvrouw