Elke gift is belangrijk want elk leven telt

Wij hebben jullie steun nodig zodat we medische hulp kunnen bieden aan mensen in nood, aan slachtoffers van conflicten en natuurrampen in meer dan 70 landen. 99% van onze fondsen komt van particuliere schenkers zoals jij. Ontdek hier 2 mogelijkheden: een eenmalige gift of een maandelijkse gift.

Ik doe een eenmalige gift

Voor elke schenking van €40 of meer per jaar profiteer je van een belastingvermindering van 45%. Een totale bijdrage van € 100 kost je uiteindelijk maar € 55 na belastingvermindering.

Een win-win voor je portefeuille én voor de patiënten van Artsen Zonder Grenzen!

therapeutische voeding voor 1 kind gedurende 6 weken 2 cholerapatiënten behandelen 11 volledige beschermingspakken tegen ebola
een behandeling van 1 jaar voor een hiv-patiënt Jaarlijkse behandeling van 2 malariapatiënten Aankoop van materiaal voor 2.000 vaccinaties

Maandelijkse schenker: word onze partner in nood. Meer info.

Het ganse team van Artsen Zonder Grenzen, maar vooral alle patiënten overal ter wereld, bedanken je uit de grond van hun hart voor jouw vrijgevigheid!

Ik doe liever een gift via overschrijving

BE73 0000 0000 6060  (BIC: BPOTBEB1)

MEDEDELING: INT

Fiscaal attest

Als je over een heel jaar minstens €40 schenkt aan Artsen Zonder Grenzen, ontvang je een fiscaal attest. Voor elke schenking van €40 per jaar profiteer je van een belastingvermindering van 45%. Een gift van €100 kost je dus eigenlijk maar €55.

Deze attesten worden uitgereikt door de Belgische overheid. Wij sturen jouw fiscaal attest op per post, in maart van het jaar na het jaar waarin je  jouw gift overmaakte. Meer info.

Wat doen wij met jouw geld?

Met jouw giften konden we veel doen in 2020. Een overzicht in een paar cijfers:

  • 2.522.167consultaties uitgevoerd, waarvan 611,942 voor kinderen onder 5 jaar
  • 546.189 vaccins toegediend
  • 17.929 chirurgische ingrepen uitgevoerd
  • 223.653 malariapatiënten behandeld
  • 71.697 bevallingen begeleid, waarvan 7.035 met keizersnede
  • 5.572 slachtoffers van seksueel geweld verzorgd

Transparantie zit in ons DNA. Artsen Zonder Grenzen stelt daarom het Belgische en het internationale activiteitenrapport ter beschikking.

Wij financieren onze interventies met het noodhulpfonds waarmee wij onmiddellijk in actie kunnen komen en slachtoffers kunnen helpen na een epidemie (zoals ebola in D.R. Congo), een natuurramp (zoals de cycloon Idaï in Mozambique) of conflicten, ook wanneer ze misschien minder bekend zijn bij het publiek.

Dankzij de steun van onze schenkers kunnen we in actie komen bij noodsituaties, en overal waar dringend hulp nodig is.

Wij vragen om jouw gift te kunnen gebruiken waar wij het nodig achten, op basis van onze evaluatie van wat de bevolking ter plaatse nodig heeft.

Andere manieren om ons te steunen

Crowdfunding

Vier je binnenkort jouw veertigste verjaardag? Ga je met pensioen? Verwacht jullie je tweede kind of zijn jullie tien jaar getrouwd? Proficiat! Creëer uw eigen fondsenwervingspagina ten voordele van Artsen Zonder Grenzen.

Testament

Door Artsen Zonder Grenzen op te nemen in uw testament, help je een betere toekomst te geven aan vele mensen die hulp nodig hebben. Meer info.

Artsen zonder Grenzen volgt de ethische code van de VEF

Dat houdt in dat onze schenkers, medewerkers en personeelsleden minstens één keer per jaar worden ingelicht over het gebruik van de ingezamelde fondsen.