Roeiers Zonder Grenzen: Eindelijk aan land!

Na 109 dagen in een roeiboot op zee te hebben doorgebracht, zetten Kempenaars Bart Verboven (28) en Christophe Sepot (30) eerder deze week voet aan wal in Frans-Guyana.

Een uittreksel uit hun blog. “Al na twee stappen moest ik mijn evenwicht zoeken”, vertelde een opgewekte Bart me vanmiddag aan de telefoon. Het was leuk om hen nog eens ‘normaal’ te horen. Met de satelliettelefoon had je altijd die ‘dronken’ bijklank van hun stemmen. Bij de aankomst werden de roeiers onthaald door een paar van hun vrienden en familie. Doordat het de laatste dagen allemaal zo snel ging waren een aantal vrienden nog niet vertrokken richting Kourou… “Maar geen nood, we zullen wel zorgen dat we ook met hen een knalfeestje kunnen bouwen, we zijn nog niet van plan om direct naar huis te vertrekken”, aldus Christophe.

Even na hun aankomst mochten de roeiers de benen al onder tafel steken en konden ze genieten van een overheerlijke maaltijd vergezeld van een al even smakelijk pintje.

De foto bij dit artikel, die genomen werd bij hun aankomst in Kourou, laat ook duidelijk zien dat de heren dringend toe zijn aan een deftige scheerbeurt. “Maar die baarden zullen zeker nog blijven staan tot na het feestje in België!”, aldus de roeiers. Je kan de Roeiers en Artsen Zonder Grenzen nog steeds steunen via hun blog. Daar kan je ook alle informatie vinden over de tocht en het afsluitende feest in België.