Onze COVID-19-respons in België

Ondersteuning voor kwetsbare mensen in brussel

Onze teams blijven zich inzetten tegen Covid-19 in België, in het bijzonder voor kwetsbare mensen in de Brusselse regio.

Onze prioriteit is momenteel de kwetsbare bevolking onder de mensen die in gebouwen zonder vergunning (bv. kraakpanden) verblijven. We bieden er screening aan en  medische follow-ups.  Dat doen we in samenwerking met andere organisaties, in een  "lokaal ondersteuningsteam".  Dit team biedt ondersteuning op het gebied van gezondheidspromotie, infectiepreventie en - controle, contactopsporing en screening.

Een lokaal team biedt medische ondersteuning aan daklozen en mensen zonder vast verblijf. Onder hen ook vermoedelijke of bevestigde COVID-19-patiënten. Dit doen we onder andere  in de huisvesting die het Rode Kruis voorziet.

Ondersteuning voor ziekenhuizen

We zijn in nauw overleg in contact met het Belgische Ministerie van Volksgezondheid. We identificeren op dit moment welke mogelijke hulp hulp wij kunnen bieden aan het personeel in de ziekenhuizen. Ter voorbereiding op deze interventie werft Artsen Zonder Grenzen medisch personeel aan. Klik hier voor meer informatie.

Woonzorgcentra

 Onze interventie in woonzorgcentra in het hele land eindigde half oktober. In de laatste fase van onze operaties benadrukten we het belang van het psychosociaal welzijn van de bewoners van deze structuren. Klik hier voor onze 6 aanbevelingen.

Al onze aanbevelingen zijn doorgegeven aan de bevoegde autoriteiten. Ontdek ons rapport hier.

Artsen Zonder Grenzen blijft waakzaam en blijft de behoeften binnne de woonzorgcentra in het land volgen.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

We hechten belang aan de bescherming van jouw persoonlijke gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.