Neem deel aan de Warmste Week 2019

De Warmste Week van Studio Brussel komt eraan! Dit jaar vindt de warmste week plaats van zondag 18 tot en met 24 december. Draag bij aan een schitterend project dat vrouwen veilig doet bevallen in Congo. Aarzel niet en neem nu deel voor Artsen Zonder Grenzen! Jouw actie zorgt er mee voor dat de aanstaande mama’s en hun baby’s goed begeleid worden voor, tijdens en na de bevalling. En daar kan jij mee voor zorgen. Stroop alvast je mouwen op en schrijf je nu in!

Schrijf je in voor de Warmste Week 2019!

Een hartverwarmend project

Al meer dan tien jaar biedt Artsen Zonder Grenzen medische zorgen aan de bevolking in Masisi, een regio in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De bevolking, maar liefst 285.000 inwoners, lijdt onder het geweld van tientallen gewapende groepen. Zoals steeds zijn vrouwen en kinderen het meest kwetsbaar. De teams van Artsen Zonder Grenzen richten zich dus vooral op hen.

Vrouwen met een risicovolle zwangerschap verblijven in het Village d’accueil in Masisi, Oost-Congo. Zo zijn ze verzekerd van optimale pre- en postnatale zorgen.
Vrouwen met een risicovolle zwangerschap verblijven in het Village d’accueil in Masisi, Oost-Congo. Zo zijn ze verzekerd van optimale pre- en postnatale zorgen.

Naast een algemeen referentieziekenhuis, beheert Artsen Zonder Grenzen er ook twee gezondheidscentra. Motorfietsen en terreinwagens brengen het medisch personeel tot bij de meest afgelegen hulpbehoevenden: AZG-teams gaan waar de nood het hoogst is.

Een kind op de wereld brengen kan het leven van moeders danig in gevaar brengen. Daarom richtte Artsen Zonder Grenzen vlakbij het ziekenhuis in Masisi een onthaaldorp voor vrouwen op, het ‘Village d’accueil’. Hier kunnen vrouwen met een risicovolle zwangerschap en complicaties in hun laatste trimester terecht voor een intense begeleiding om een veilige bevalling te verzekeren. De vrouwen steunen elkaar, zingen en dansen samen, en koken er hun potje.

Het onthaaldorp telt 76 bedden, en biedt pre- en postnatale zorgen. Onze teams doen er ook aan gezinsplanning. In 2018 verbleven maar liefst 235 vrouwen in het onthaaldorp.

Neem deel en steun onze teams. We helpen je graag met promotiemateriaal. Stuur een mail naar events@azg.be, en je bent vertrokken!