Mapathon: Help onze hulpverlening verbeteren

ik schrijf me in voor de gratis mapathon

Tijdens de mapathon wordt een deel van de wereld dat niet of slecht is gedocumenteerd, in kaart gebracht. De kaarten die er worden gemaakt, worden vervolgens gedeeld met hulpverlenende organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen zodat we mensen over de hele wereld makkelijker en sneller  kunnen bereiken om en hen kwaliteitszorg kunnen bieden.

 

Welke kaarten maken we dit jaar?

In de mapathon (Missing Maps) maken we allemaal samen kaarten voor crisisgebieden overal ter wereld. Met uw hulp kunnen we het leven van de meest kwetsbare mensen helpen verbeteren, zo brachten we vorig jaar enkele regio’s in de Congolese provincies Tshopo, Hoog-Uela en Ituri – waar dit jaar een grote ebola-epidemie woedt -  in kaart. In deze editie we ons op de provincie Ouham in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Met name de stad Bossangoa en haar omgeving wordt in kaart gebracht. Dat laat ons toe een betere inschatting te maken van de bevolking ter plaatse en de humanitaire behoeften in de regio.De kaart zal in Open Source beschikbaar worden gesteld aan alle ngo's wereldwijd.

Hoe kan ik meedoen?

Het enige wat je nodig hebt, is je laptop (helaas hebben we er geen om uit te lenen), een muis en jouw goesting om te helpen! Je hebt dus geen geografische ervaring nodig. Onze deskundigen leggen alles haarfijn uit en leiden alles in goede banen.

Waar en wanneer spreken we af?

Op 19 november, om 18u00 in de kantoren van Artsen Zonder Grenzen in Brussel, op wandelafstand van het Centraal Station van Brussel. Wie met de metro komt, stapt best af aan halte Naamsepoort. Ons adres? Gewijde-Boomstraat 46, 1050 Elsene.

Tijdschema:

18u00: Korte inleiding

18u30: Begin van de mapathon

21u00: einde van de mapathon

Tijdens de pauzes kom je meer te weten over OpenStreetMap (het platform dat we gebruiken) en hoe we de gemaakte kaarten zullen gebruiken. We voorzien drankjes en broodjes.

Opgelet, dit gratis evenement is beperkt tot 70 personen.

 

Help hier en nu

Kan je niet naar een van onze mapathons komen? Of heb je nadien of vooraf ook zin om te helpen? Dan installeer je gewoon de smartphone-app MapSwipe:

 

Download Map Swipe On the AppStore

Download Map Swipe On the PlayStore