Mapathon: Help onze hulpverlening verbeteren

Van 27 maart tot 30 maart kan je opnieuw meedoen aan de nationale mapathon die deze keer wordt georganiseerd door de Belgische universiteiten.

Elk jaar wordt tijdens de mapathon een deel van de wereld dat niet of slecht is gedocumenteerd, in kaart gebracht. Dit uniek evenement zorgt er dus voor dat hulpbiedende organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen  mensen over de hele wereld gemakkelijker kwaliteitszorg kunnen bieden.

Dit jaar werken we samen om drie provincies in het oosten van D.R. Congo beter in kaart te brengen. Heel veel regio's in Tshopo, Ituri en Hoog-Uele worden getroffen door terugkerende epidemieën en hoge peiken van conflict.

Vind de deelnemende universiteiten in een stad in jouw in de buurt: Brussel, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik, Namen, Gembloers of Bergen.

schrijf je in

Hoe werkt een mapathon?

Het principe is eenvoudig: we vergelijken satellietbeelden en duiden wegen en routes aan op een gemeenschappelijke kaart. Die kaart wordt dan ter beschikking gesteld van alle ngo’s ter wereld.

Help hier en nu

Kan je niet naar een van onze mapathons komen? Of heb je nadien of vooraf ook zin om te helpen? Dan installeer je gewoon de smartphone-app MapSwipe:

 

Download Map Swipe On the AppStore

Download Map Swipe On the PlayStore