Kruip in de huid van een arts op het terrein via de interactieve ervaring ‘Zohra’

Dès l'entrée dans la tente, vous êtes immergés dans la peau d'un médecin en découvrant votre patiente, Zohra.
Zohra zal u het verhaal achter elk van zijn verwondingen vertellen. ©MSF,  8 maart 2019

Heeft u zin ‘Zohra’ tot leven te brengen in een instelling, een culturele locatie, een universiteit, …?

Wat is het concept ?

 « Zohra » is een interactieve installatie die u meeneemt in een virtuele wereld aan de hand van geanimeerde beelden van straffe gebeurtenissen uit het leven van Zohra, uw fictieve patiënte. U heeft het begrepen, u zal in de huid kruipen van een arts op het terrein. U zal Zohra vergezellen op haar vlucht, assisteren bij haar bevalling, en getuige zijn van huiselijk geweld waarvan ze het slachtoffer is. Hoe beter u Zohra kent, hoe duidelijker het wordt: haar verhaal laat u niet onberoerd.

‘Zohra’ is een project van de Belgische artieste –en scenograaf, Astrid Bode die zich voor dit concept liet bijstaan door andere kunstenaars.

Waarom doet AZG dit ?

Het is voor AZG een manier om de ervaringen en de verhalen van haar medewerkers met u te delen. Inderdaad, zij worden op het ziekenhuisbed of op de operatietafel geconfronteerd met unieke verhalen van hun patiënten. Deze verhalen zijn soms verward of gefragmenteerd, soms moeilijk in te beelden en moeilijk te begrijpen, maar ze laten altijd voelen wat hun patiënt heeft meegemaakt.

Heeft u zin ‘Zohra’ tot leven te brengen in een instelling, een culturele locatie, een universiteit, … voor een groep van meer dan 100 personen? Contacteer ons dan om de organisatie van het evenement te bespreken.