Kruip in de huid van een arts op het terrein via de interactieve ervaring ‘Zohra’

Hoe is het om een arts van Artsen Zonder Grenzen te zijn op het terrein? Wie zijn je patiënten? Wat zijn hun verhalen? Kom het te weten in de interactieve installatie Zohra.

Met doktersjas en stethoscoop aan betreed je de noodhulptent. Daar ligt Zohra, je patiënt. Door haar wonden te verzorgen krijg je fragmenten te zien van haar leven. Achter elke wonde zit een verhaal. Je vergezelt Zohra terwijl ze op de vlucht is voor de oorlog, je assisteert bij haar bevalling en bent getuige van het geweld waarvan ze slachtoffer is. Zoals een arts van Artsen Zonder Grenzen word je geconfronteerd met de verhalen van de patiënt die op je operatietafel ligt.

zohra
Met doktersjas en stethoscoop aan betreed je de noodhulptent. Daar ligt Zohra, je patiënt. © Jonas Dembour, AZG

Zohra is een project van de Belgische artiest en scenograaf Astrid Bode, bijgestaan door enkele andere kunstenaars. Met dit project wil Artsen Zonder Grenzen de verhalen van patiënten en artsen met u delen. Zohra is een emotionele getuigenis die raakt.

Zohra in jouw buurt? contacteer ons!

Deze gratis, artistieke belevenis met maatschappelijke relevantie voor jouw bezoekers neemt 55 m² in beslag. Bezoekers betreden de tent in kleine groepjes en blijven daar gemiddeld 10 minuten. De installatie komt goed tot haar recht op een druk bezochte plek.

Wil je deze installatie in jouw cultuurhuis, ziekenhuis, universiteit of hogeschool? Past het in het aanbod van jouw programmatie?