Open the menu

Sociale media

20 km van Brussel 2017 - Bedankt en proficiat!

Dit jaar namen bijna 600 lopers deel aan de 20 km door Brussel ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Samen zamelden zij €70 333 in (een bedrag dat nog kan oplopen) voor de bouw van een spoeddienst in het ziekenhuis van Bangassou, in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het was een indrukwekkend moment van sportiviteit en solidariteit!

Hier vind je de foto’s van zondag:

1 / 34

Geweld verhindert hulpverlening

De oorlog in de Centraal-Afrikaanse Republiek lijkt nog niet meteen voorbij. Op 19 juni werd in Rome een vredesakkoord getekend, maar of dat een verschil zal maken voor de bevolking is nog zeer de vraag.

De ochtend van 20 juni werd in de oostelijk stad Bria al opnieuw gevochten. Ons team in Bria verzorgde die dag 45 gewonden.

Ook Bangassou is helemaal in de greep van het geweld. Al onze medewerkers zijn uit het project geëvacueerd en de werken aan de nieuwe spoedafdeling liggen nog steeds stil.

Hulp in Congo voor mensen uit Bangassou 

Door het geweld is ook tachtig procent van de bevolking de stad ontvlucht. Zij zijn de rivier Mbomou, die de grens met Congo vormt, overgestoken.

Daardoor was het ook niet zinvol meer voor ons om een team in Bangassou te houden. Een deel van het team uit Bangassou is daarom nu ook in Congo, om de vluchtelingen daar hulp te bieden.

Gezien het belang van onze spoedafdeling in Bangassou, zijn we vastbesloten de werken te hervatten van zodra de veiligheid dat toelaat. We houden je op de hoogte als het zover is!